Вежба за гласање – Претставнички дом

Updated: 17 January 2022
Оваа алатка е наменета само за вежбање и вие сепак ќе треба да гласате на сојузните избори.

Оваа алатка за вежбање како да гласате е дизајнирана за да ви помогне да го доставите вашиот важечки глас за Претставничкиот дом. Оваа алатка е наменета само за вежбање и вие сепак ќе треба да гласате на сојузните избори. Алатката користи примерок на гласачки лист. AEC ќе ги објави имињата на кандидатите и партиите за сојузните избори во текот на изборниот период.

Упатства

На зеленото гласачко ливче, треба да напишете '1' во квадратчето до кандидатот кој е вашиот прв избор , '2' во квадратчето до кандидатот кој е ваш втор избор и така натаму додека не ставите броеви во сите квадратчиња.

За да важи вашиот глас, треба да напишете број во секое квадратче.

Ова е примерок

House of Representatives
Ballot Paper

State

Electoral Divison of Division name

Number the boxes from 1 to 8 in the order of your choice.

SURNAME, Given names
INDEPENDENT
SURNAME, Given names
SUN PARTY
SURNAME, Given names
fog PARTY
SURNAME, Given names
The humid PARTY
SURNAME, Given names
The cloud PARTY
SURNAME, Given names
The breeze PARTY
SURNAME, Given names
rain PARTY
SURNAME, Given names
The frost PARTY
Back to top